Stołówka
Menu od ... do ...
Dzień tygodnia | Jadłospis |
---|---|
Poniedziałek | |
Wtorek | |
Środa | |
Czwartek | |
Piątek |
Cennik obiadów obowiązujący w roku szkolnym
I danie – uzupełnić zł.
II danie – uzupełnić zł.
Opłat za wyżywienie można dokonywać wyłącznie na wydzielony rachunek bankowy szkoły:
SANTANDER BANK POLSKA S.A.
40 1090 1304 0000 0001 5612 0775
Płatność za miesiąc wrzesień danego roku szkolnego w dniu zapisu dziecka na obiady u intendenta – płatność gotówką.
Godziny wydawania obiadów
- od 11:30 do 11:50 klasy I – III
- od 12:35 do 12:55 klasy IV – VI
- od 13:40 do 13:55 klasy VII – VIII
Godziny pracy intendenta
Poniedziałek – piątek: od 7:30 do 11:00 od 14:00 do 15:30
Lista alergenów
Szanowni Rodzice, w naszej kuchni do przygotowywania posiłków używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „śladowe ilości alergenów” lub „mogące zawierać alergeny” wymienione w tabeli poniżej:
Alergen wg rozporządzenia | Produkty |
---|---|
Zboża zawierające gluten | Mąka pszenna, płatki owsiane, kasz manna, kasza jęczmienna, kus kus, makaron, bułka tarta, groszek ptysiowy, grzanki, pieczywo pszenne białe, pieczywo żytnie, ciasta, otręby |
Mleko | Mleko, masło, jogurt, ser, twaróg- ser biały, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, wędlina |
Jaja | Jaja, makaron jajeczny, ciastka |
Ryby | Ryby surowe - mrożone, |
Soja | Grzanki |
Seler | Seler jako korzeń i łodyga, wędlina |
Gorczyca | Musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki przypraw |
Nasiona sezamu | Ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, desery, rodzynki |
Skorupiaki | Brak |
Orzechy | Bakalie, ciasta, wiórki kokosowe, desery |
Dwutlenek siarki | Owoce suszone - w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela |
Łubin i produkty pochodne | Brak |
Orzeszki ziemne | Bakalie, masło arachidowe |
Mięczaki | Brak |
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, kolorowy i cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka mielona, papryka ostra mielona, cukier wanilinowy, przyprawa Carry, cynamon, majeranek.
Zgodnie z informacjami od producentów używane produkty gotowe (np.: herbata, dżem, keczup, koncentrat pomidorowy), mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Dokumenty do pobrania
Pliki w formacie PDF:
- Regulamin stołówki [.pdf, 120.68 kB]
- Karta zgłoszenia dziecka na obiady [.pdf, 242.96 kB]
- Karta rezygnacji z obiadów [.pdf, 191.76 kB]
Pliki w formacie DOCX:
- Regulamin stołówki [.docx, 29.60 kB]
- Karta zgłoszenia dziecka na obiady [.docx, 108.39 kB]
- Karta rezygnacji z obiadów [.docx, 105.45 kB]