Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Stołówka


Menu od ... do ...

Dzień tygodniaJadłospis
Poniedziałek 
Wtorek 
Środa 
Czwartek 
Piątek 

Cennik obiadów obowiązujący w roku szkolnym

I danie – uzupełnić zł.

II danie – uzupełnić zł.

Opłat za wyżywienie można dokonywać wyłącznie na wydzielony rachunek bankowy szkoły:
SANTANDER BANK POLSKA S.A.
40 1090 1304 0000 0001 5612 0775

Płatność za miesiąc wrzesień danego roku szkolnego w dniu zapisu dziecka na obiady u intendenta – płatność gotówką.


Godziny wydawania obiadów

  • od 11:30 do 11:50 klasy I – III
  • od 12:35 do 12:55 klasy IV – VI
  • od 13:40 do 13:55 klasy VII – VIII

Godziny pracy intendenta

Poniedziałek – piątek: od 7:30 do 11:00   od 14:00 do 15:30


Lista alergenów

Szanowni Rodzice, w naszej kuchni do przygotowywania posiłków używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „śladowe ilości alergenów” lub „mogące zawierać alergeny” wymienione w tabeli poniżej:

Alergen wg rozporządzenia

Produkty

Zboża zawierające gluten

Mąka pszenna, płatki owsiane, kasz manna, kasza jęczmienna, kus kus, makaron, bułka tarta, groszek ptysiowy, grzanki, pieczywo pszenne białe, pieczywo żytnie, ciasta, otręby

Mleko

Mleko, masło, jogurt, ser, twaróg- ser biały, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, wędlina

Jaja

Jaja, makaron jajeczny, ciastka

Ryby

Ryby surowe - mrożone,

Soja

Grzanki

Seler

Seler jako korzeń i łodyga, wędlina

Gorczyca

Musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki przypraw

Nasiona sezamu

Ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, desery, rodzynki

Skorupiaki

Brak

Orzechy

Bakalie, ciasta, wiórki kokosowe, desery

Dwutlenek siarki

Owoce suszone - w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela

Łubin i produkty pochodne

Brak

Orzeszki ziemne

Bakalie, masło arachidowe

Mięczaki

Brak

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, kolorowy i cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka mielona, papryka ostra mielona, cukier wanilinowy, przyprawa Carry, cynamon, majeranek.

Zgodnie z informacjami od producentów używane produkty gotowe (np.: herbata, dżem, keczup, koncentrat pomidorowy), mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.


Dokumenty do pobrania

Pliki w formacie PDF:

Pliki w formacie DOCX: